Skötselsråd

Din nygjorda piercing läker inte av sig själv. 95% av jobbet hänger på hur du sköter om dig. Det är helt upp till dig hur fort din piercing läker. Våran erfarenhet är att de flesta problem orsakas av: Någon har haft munkontakt med den icke läkta piercingen. Att du vidrör eller pillar på din piercing med otvättade händer. Att du använt ett rengöringsmedel, sätt som inte passar din kropp. Att du inte tvättat och rengjort din piercing tillräckligt noggrant. Att du lekt med din piercing eller bytt smycke.

Du bör helst undvika saker som bastu, simbassänger och solarium de första veckorna. Att äta rätt är också en bra förutsättning för att din piercing ska läka snabbt, ät gärna någon form av multivitamin tex. Vitaplex.
Använd alltid ditt sunda förnuft. Märker du att din piercing blir irriterad av något så slutar du med det en stund. När din piercing är läkt så fortsätter du med att hålla din piercing ren o fräsch.
Tag heller aldrig ut smycket ur en nygjord piercing. När en piercing är läkt är det inte säkert att du kan ta ut smycket några längre stunder. Att ta ut smycket för att byta till något annat är inget problem när piercingen väl är läkt.

Gör gärna ett återbesök hos oss efter några veckor så vi ser att det läker som det ska. Du får gärna ringa eller komma in om du har något du undrar över. Sköt om dig och vi hoppas att du får mycket glädje av din nya piercing

Piercing ovanför halsen.

(Näsor, ögonbryn o.s.v.) 

Vi rekommenderar att du använder Antiseptic aftercare för att rengöra din piercing på detta område.

Så här rengör du enklast din piercing.
Tvätta först dina händer. Avlägsna eventuella skopor och beläggningar med ljummet vatten. Använd sedan en topps med Antiseptic tvätta piercingen och alla delar ut av smycket.
För smycket fram o tillbaka ett par gånger så att rengöringsmedlet kommer in i piercingen.

Tungan

Efter att du gjort din piercing sug på is för att minska svullnad, drick kallt. Köp ny tandborste!
Vi rekommenderar att du använder Desimouth eller liknande.
Så här gör du rent din piercing dagligen.
Skölj alltid med vatten efter intag av mat,dryck, rökning etc.
Skölj munnen med en halv kapsyl av Desimouth eller Tech 2000 två gånger per dag.
Tvätta dina händer och se efter att kulorna är ordentligt åtdragna. Detta bör göras regelbundet.
När du borstar tänderna, borsta även tunga och stav, du undviker då att få plack som kan vara en grogrund för bakterier.
Det är viktigt att du undviker varma drycker, kryddstark mat, tobak, alkohol, hård mat och annat som kan irritera piercingen under de 10 första dagarna. Annars äter du det du klarar.
Ingen oral kontakt under läkningen eftersom det kan vara infektionsrisk för dig.
Efter piercingen är läkt är det viktigt att du byter till en kortare barbell som passar din tunga. Om du inte gör det är det riks för att barbellen trycker på käkbenet och kan orsaka tandlossning
Även att den kan hamna emellan tänderna och orsaka att du biter bort en flisa på tänderna.

Läpp

Det är viktigt att du undviker varma drycker, kryddstark mat, tobak och alkohol de första veckorna.
Efter att du gjort din piercing sug på is för att minska svullnad, drick kallt.
Använd. Tech 2000, Antiseptic eller liknande
Tvätta först dina händer. Avlägsna eventuella skopor och beläggningar med ljummet vatten. Använd sedan en topps med Antiseptic tvätta piercingen och alla delar ut av smycket på utsidan. För smycket fram o tillbaka ett par gånger så att rengöringsmedlet kommer in i piercingen.

Insidan. 

Skölj alltid med vatten efter intag av måltid, dryck, rökning etc.
Se efter så kulan är åtdragen om du har labrett. Efter läkningstiden får du byta till mindre labrett som passar.

Piercing nedanför halsen

(Navlar, bröstvårtor osv.)
Här rekommenderar vi att du använder Provon eller Satin.
Så här gör du rent din piercing dagligen.
Skölj piercingen med ljummet vatten så du mjukar upp och avlägsnar eventuella skorpor.
Sedan tar du ett par droppar och löddrar upp i handen och tvättar hela piercingen. Rör även försiktigt smycket fram o tillbaka så att du tvättar hela vägen igenom piercingen.
När löddret suttit i en minut, skölj noga bort det och för smycket fram och tillbaka så att ingen tvållösning lämnas kvar.