Forberedelse / Pleie

For å ha de beste forutsetningene for at din piercing skal gro best mulig, så anbefaler vi at dere kommer nydusjet. Det er også en fordel å ha spist omtrent en time eller to før oppmøte. 

 

Gratulerer med din nye piercing

Det er mye ansvar med en piercing, den krever rensning og stell spesielt under grotiden, dette er ditt ansvar.

Bruk kun de rensemidlene vi anbefaler deg og du er på god vei til og få en flott piercing som du kan være stolt av.

Skulle det likevel oppstå noen problemer ønsker vi at du tar kontakt med oss. Ikke vent om noe ikke er som det skal. Alle reagerer ulikt på en piercing og grotiden varierer fra person til person.

Alltid forhør deg med oss for du for eksempel fjerner smykket, bruker andre produkter enn anbefalt, etc ellers frafaller livstidsgarantien.

Rensemidler:

  • Pyricept
  • Klorhexidin 0,5 mg
  • Natriunklorid 9 mg/ml

Rensemidler munnhulen:

  • Listerine
  • Corsodyl

Piercingen skal renses 2ggr daglig. Vask hendene grundig førdu starter. Husk å dusje piercingen daglig, også samme dag du har tatt piercingen. Unngå klorvann, solarium og sjøbad i 2 uker. Første tiden er det ekstra viktig med nyvasket sengetøy, og rene klær, dersom disse kommer i kontakt med piercingen din. Det er viktigt at piercingen får være mest mulig i ro under grotiden. Ikke sov uten smykke første året & ikke ta på den!

 

ØYEBRYN & Nese Bruk Pyricept. Unngå kremer, sminke, hårspray etc. på piercingen. Mister du smykket, kontakt oss med de samme, de gror igen på kort tid Vi anbefaler å vente 3 mnd før man bytter till ring. Nese smykket skal strammes etter ca 1 uke

GRO-TID ca 8 uker

 

ØRER: Bruk pyricept & q-tips. Unngå å få væsken inn i ørekanalen da denne kan skade hørselen! Forsøk å unmgå at sove på øret. Helix /Foward helix skal byttes etter 3 uker (ellers kan den bli skeiv), resten av øre etter 1-2 måneder. Øreflipp trenger ikke å byttes og man skal ikke ha for tunge smykker første året. Unngå kremer, salver, eller olje med mindre vi anbefalt det. De kan bli varmt, rødt og dunke litt, det er ikke farlig.

For å lindre hevelse kan man ta en ren bommul pad med natriumklorid, legge den inn 2-3 timer i fryseren, for å så ta ut og legge på øret.

Vi anbefaler å vente 3 mnd før man bytter till ring.

GRO-TID ca 8 uker

 

TUNGE: Spis masse is og isbiter for å lindre smerte og hevelse. Unngå vin, sprit, alkohol og sterkt kryddret mat. Unngå også ubeskyttet oralsex i grotiden. Dette gjelder de første 2 uker. Skyll godt med munnvann ca 2 ganger daglig. Du kan få lys hvitt belegg, men de forsvinner etter ca 2 uker. Skal byttes etter ca 2 uker.

GRO-TID 2 Uker

 

LEPPE: Bruk pyricept og Q-tips. Legg på isbiter for å lindre smerte og hevelse. Husk at her kan et smykke irritere på tennene eller tannkjøttet under grotiden. Men dette forsvinner så fort vi skifter til kortere stav når grotiden er over. Skal byttes etter ca 2 uker.

GRO-TID 2 Uker

 

NAVLE: Pass på at piercingen ikke er i press under stramme belter og bukser. Dette kan ha stor invirkning på hvordan piercingen vil gror. Når smykket er i bevegelse eller har et trykk på seg vil dette gå utover grotiden. Smykket kan også gro skjevt. Bruk Pyricept til å vaske med. Skal byttes etter 8-12 uker.

GRO-TID ca 8 uker

 

BRYSTVORTE: En brystvorte kan ta lang tid & gro, så vær nøye med rensningen. Unngå trange klær/trykk på brystene. Man må føle hva som føles mest behagelig for piercingen. Fordi brystpiercing er den piercing med mest variablet groforhold fra person til person.

GRO-TID ca 8 uker

 

MICRODERMAL: Bruk Pyricept 2 ggr daglig, De første 2 ukene skal du bruke plaster som du tar av når du renser. Kom tilbake etter 4 uker for en gratis kontroll hos oss.

 

Lykke til!