FAQ

*Måste man boka tid?

Vi har drop in alla dagar i Oslo och Arvika. För tatuering finns det även tidsbeställning.

 

* Vad är eran åldersgräns?

-Vi har 18 år på tatuering & 15år på piercing, vi går under denna om du har med målsman/foresatte.

Vi tar EJ emot lappar/sedler, ringer telefonsamtal etc. Godkänd ID handling krävs!

 

* Hur länge ska jag tvätta piercingen.?

När din piercing är läkt och ser bra ut kan man börja minska på rengöringen. Trappa ner försiktigt och inte tvärt. Du ger då kroppen en chans att själv ta hand om piercingen. Efter det tvättar du piercingen med tvål o vatten som med resten av kroppen.

 

* Kan jag få en infektion.?

Har du blivit piercad på några av Bodyart Studios och följer denna behandlingsplan och råd är chansen minimal. Naturligtvis vill vi att du kommer in till oss om det skulle uppstå några problem., och vi hjälper dig då att lösa detta på bästa sätt. Om du har några frågor så ring oss eller maila på info@oslobodyart.com

 

* Kan man dö, förblöda, av en piercing. Kan en kroppsdel ruttna bort?

Nej, en infektion i någon piercing märker man av direkt (i form av rodnad ömhet etc) och kan behandla det. En blodinfektion är allvarligare och det kan inträffa då man ej användt steriliserad utrustning,smycken m.m. Träffar man en ytlig blodåder etc så fortsätter det blöda lite ifrån piercingen, det är därför man skall besöka en seriös studio som kan behandla/pierca på ett prof. sätt samt förklara de risker som finns. En kroppsdel “ruttnar” inte bort pgr en piercing, du märker ifall piercingen inte läker ok eller att den är infekterad iform av rodnad/svullen, var etc. Kontakta oss direkt ifall du är orolig eller undrar över något

 

Innehåller smyckena nickel?

Alla smycken vi använder i första piercings är gjorda av titan och är helt allergi-fria. När du sedan byter smycke så finns det olika material. Fråga gärna oss om hjälp och information. Smycken kan du köpa i våra butiker och på vår hemsida.

 

* Smörjning av tatuering?

Se skötselråd / pleie under Tattoo

 

* Kan man förlora smaken eller prata sämre av en tungpiercing?

Nej, en korrekt utförd tungpiercing påverkar ej det. En svullnad uppstår oftast och det kan under den tiden bidra till att man talar lite otydligt. Detta försvinner dock när svullnaden lagt sig ca 24 timmar.

 

* Vad tar ni för timepris på tatovering?

Vi tar betalt per motiv, ej per time.