Våre smykker

 Innehållet i våra smycken.

Guld: Rose guldet är det vanligaste i Sverige. Det innehåller guld silver och koppar. Vitguldet innehåller guld, silver, koppar och palladium. Guld fungerar väldigt bra som piercingsmycke, även till första håls piercing. Guld kan svärta och det beror på sulfider och klorider i hudavsöndringen.

SilverFungerar ej bra som första smycke, många får allergiska reaktioner. Silver finns i olika legeringar. Och den enda silverhalten som används är 925 Sterling silver.

Stål. Allt vårt stål kallas kirurgiskt stål. Egentligen heter det 316L. 316L klarar 316L EU: s direktiv för ” produkter som kommer i tät och långvarig kontakt med huden.” Gränsvärdet är 0,5 miljondels gram/cm2/vecka.

Niobium. Niobium poleras och el-oxideras för att få fina klara färger utom röd. Niobium har ännu inte varit orsak till några allergiska reaktioner.

Titan. Titan är mycket likt niobium förutom att det är uppblandat med andra metaller. Det enda som passar till is är Ti 6AL4V ELI. Titan kan också färgas. Är tillåtet att sälja och sätta in i läkta hål.

PTFE. Plastliknade material som används inom sjukvården. Lämpligt att byta till om du ska opereras eller röntgas.

Blackline. Blackline är smycken i titan som är täckta med en tunn plasmafilm. Den tunna hinnan är mycket stark och bleknar inte som titan. Blackline har testats i över 15år utan man funnit någon överkänslighet mot materialet. 

Zircon Two (gold) Alla Zircon smycken har en tunn film av zirkonium/nitrid på ett titansmycke. Zircon two är hyperallergant och ser nästan ut som guld. Zircon two färgen är mycket stark och bleknar inte lika fort som titan.

Smykkene markert Alloy betyr blandet material som er Gullbelagt eller sølvbelagt med henholdsvis 18k gull eller 925s sølv. Disse skal helst tas ut når man dusjer eller bader, for over tid så vil fargen falme.
For sølvsmykker i 925s sølv, så vil smykkene som alt annet sølv over tid kunne bli matte, mørke/svarte eller få en farge som likner litt på gull. For å få dine sølvsmykker til å skinne igjen, finnes det flere gode tips. Du kan for eksempel bruke sølvdipp. Men vær varsom med å bruke dipper på forgylte smykker og perlesmykker.

Alle smykker sitter på eget ansvar.

Våre smykke leverandører:

fullsizerender  img_1785

fullsizerender-1